Ajánlatkérés

Hírek / Ott voltunk a II. Rábaközi Szakmabörzén, Kapuváron.

Ott voltunk a II. Rábaközi Szakmabörzén, Kapuváron.

(2023.04.28.) Második alkalommal rendeztek sikeres szakmabörzét Kapuváron, mely az Iparkamara Fertő-Rábaköz térségének egyik legkiemelkedőbb eseménye lett.

A rendezvény elérte célját, hogy közelebb hozza egymáshoz a szakmát tanuló fiatalokat a térégünkben működő vállalkozásokkal. Az eseményen mintegy 40 vállalkozás mutatta be tevékenységét, szolgáltatásait 1200 diák számára, segítve a tanulókat a pályaorientációban.

Cégeink a B-West-Ker Kft és a B-West-Bau Kft közös standon várta a tetőfedő, ács és bádogos szakma iránt érdeklődő fiatalokat.

Örömünkre szolgált részt venni az eseményen, melyen sok-sok diáknak tudtunk segíteni és mesélni kicsit cégünk mindennapjairól! 

"Számos hasznos információval és élménnyel gazdagodhatott az a közel 1200 diák, aki ellátogatott az április 28-án megrendezett II. Rábaközi Szakmabörzére.

A 8 órakor kezdődő pályaorientációs rendezvényre óránként 200-250 diák érkezett, de számos vállalkozó és magánszemély is ellátogatott a szakmabörzére.

A sajtónyilvános megnyitón a szervező Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett a rendezvény kiemelt támogatói, valamint a térségi oktatási intézmények is képviseltették magukat. A megnyitó Tóth Dániel énekes-zenész nagyszerű előadásával vette kezdetét, majd Pintér-Péntek Imre, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara elnöke köszöntötte a résztvevőket. A kamaraelnök beszédében a szakmatanulás fontosságára hívta fel a figyelmet: „Ma szakmát tanulni és abban elhelyezkedni a legjobb befektetés." A folytatásban Csapó Péter, a kamara térségi elnöke, majd Tóth Imre, Kapuvár város alpolgármestere tartott köszöntő beszédet. Utóbbi beszédében a kamara és az önkormányzat hatékony és eredményes együttműködését méltatta. Végül a rendezvény további két kiemelt támogatójának, a K&H Bank Zrt.-nek és az OTP Bank Nyrt.-nek a munkatársai köszöntötték a résztvevőket. Előbbi pénzintézet részéről Nagy László területi vezető, míg utóbbi részéről Horváth Roland fiókvezető tartott köszöntő beszédet. A megnyitót Tóth Dániel Bennünk él című saját szerzeményű dalának előadásával zárta.

A szakmai rendezvény elérte célját: közelebb hozta a szakmát tanuló fiatalokhoz a térségben működő vállalkozások által kínált lehetőségeket, illetve felkeltette a pályaorientáció előtt álló fiatalok érdeklődését egy-egy szakmai iránt. A diákok érdeklődő tekintete végigkísérte a programot: volt akit a kőfaragás vagy éppen a bádogozás érdekelt, de az építőipar mellett az online világ, a gépipar és a vendéglátás is nagy érdeklődésre tarhatott számot.

Emellett a szakmabörze számos más hasznos információval is szolgált: a szakképző intézmények és technikumok bemutatták képzési palettájukat és tanulmányi tanácsokkal látták el a diákokat. Az egyesületek pedig a szabadidő hasznos eltöltésére buzdítottak szolgáltatásaikkal.

A kiállítóként közreműködő közel 40 vállalkozás, oktatási intézmény és egyesület találkozása kiváló lehetőséget nyújtott a kapcsolatépítésre, a tapasztalatok és információk megosztására, valamint az új trendek és technológiák megismerésére."

forrás: https://gymsmkik.hu/ujra-nagy-erdeklodes-ovezte-a-ii-rabakozi-szakmaborze