Ajánlatkérés

Termékek / Ereszcsatorna rendszerek / INGURI® festett külsőperemes ereszcsatorna rendszer

INGURI® festett külsőperemes ereszcsatorna rendszer

Az INGURI® 125/87 és 150/100 rendszer egy komplett ereszcsatorna-rendszer, amelyet a legjobb minőségű, mindkét oldalán bevonattal ellátott acélból gyártunk. A rendszer összes elemét úgy terveztük meg, hogy az biztosítja azok könnyű összeillesztését, ill. a gyors és egyszerű szerelést.

Inguri ereszcsatorna vásárlásához keresse fel internetes áruházunkat! (shop.bwestker.hu)
A megfelelő ereszcsatorna-rendszer alkalmazása biztosítja a csapadékvíz hatékony elvezetését a tető burkolatáról, ami kulcsfontosságú annak élettartama és funkcionalitása szempontjából, ugyanakkor pedig védi az épület homlokzatát a nedvesség okozta károktól.


A csatorna alakja és mélysége biztosítja a csapadékvíz hatékony elvezetését még intenzív és hosszantartó esőzés esetén is.


Ereszcsatorna

Az INGURI rendszer csatornáját célszerűen úgy terveztük meg, hogy az nagy hatékonysággal vezesse el az esővizet. Nagy mélysége (81,7 mm) és megfelelő profilja még zuhogó eső esetén is biztosítja a víz hatékony elvezetését a tetőhéjról, a túlfolyás kockázata nélkül. Az ereszcsatornát 4 m és 2 m standard hosszokban gyártjuk, egyedi megrendelésre azonban egyéb hosszúságokat is vállalunk.
Belső szeglet / Külső szeglet

A szegletek biztosítják az ereszcsatornák esztétikus és funkcionális összekötését az épület sarkain. Választékunkban 90°-os standard külső és belső szegletek szerepelnek, de megtalálható a 135°-os változat is.

Csatornatartó

Ez az elem még jobban rögzíti az ereszcsatornát a tetőszerkezethez. Nagy terhelés, pl. hócsuszamlás esetén megelőzi az ereszcsatorna deformálódását ill. leszakadását.

Túlfolyásgátló

A túlfolyásgátló megakadályozza, hogy a szeglet oldalán kifolyjon az esővíz. Ennek főleg olyan belső szegletnél van jelentősége, amely vápalemezből vesz át nagy mennyiségű vizet. Díszítő funkciója is van.
Véglemez

Az ereszcsatorna végeinek lezárására szolgáló elem. A kínált dugó nagy mélységű, és emellett tömítéssel is fel van szerelve.Csatornatoldó + merevítő

Az egyes csatornaszakaszokat vagy a csatornát a szeglettel az erre a célra készített csatornatoldóval kötjük össze. Az INGURI rendszerben kapcsos toldóelemet (kattanó szerkezettel) használunk, ami erős, tartós kötést ad, és gyorsan, egyszerűen szerelhető. A csatornatoldó standard tartozéka a tömítés, ami biztosítja a kötés tömítettségét. Az elem ugyanolyan színű lemezből készül, mint a rendszer többi eleme, ez esztétikus kinézetet biztosít.
Betorkolócsonk 

A betorkolócsonk fogadja a vizet az ereszcsatornából, és vezeti be a lefolyócsőbe. Ennek az elemnek a kialakítása és megfelelő szerelése nagymértékben befolyásolja az egész vízelvezető rendszer funkcionalitását. Az INGURI rendszer betorkolócsonkja nagyon jól illeszkedik a többi elemhez, ami tömített és megbízható szerelést tesz lehetővé.
Lefolyócső csőkönyöke

A csőkönyök biztosítja a csatornarendszer hozzáillesztését a tetőhéj és a homlokzat alakjához.

Lefolyócső

Az INGURI rendszerben használt lefolyócsövek  standard hossza 1 m, ill. 3 m. Feladatuk a víz levezetése a homlokzat mentén. Rögzítésük erre a célra szolgáló csőbilincsekkel történik, ezek biztosítják a csövek megfelelő távolságát az épület falától.
Vízlopó szűrőbetéttel

Ez az elem megakadályozza, hogy a vízzel együtt szennyeződések – levelek, madártollak, apró gallyak – kerüljenek az ereszcsatornába, és megkönnyíti a bekerült szennyeződések eltávolítását. A rendszer így nem tömődik el, és megfelelően teljesíti funkcióját.


Elágazás

Ha két lefolyócsövet egy közös kifolyócsőbe kell bevezetni, akkor elágazást kell használni. A mi termékünk járulékosan lehetővé teszi a csatlakoztatott cső hajlásszögének korrekcióját is, ami jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja a szerelést.
Kifolyócső

A csatornarendszer kimeneti eleme a kifolyócső, amely elvezeti a vizet a lefolyócsőből. 

Karmantyú

A karmantyú a lefolyócsövek összekötésére szolgál. Gondos kivitele biztosítja, hogy a kötési helyen ne szivárogjon a víz.
Csőbilincs

Ajánlatunkban kétféle csőbilincs szerepel: tetszőleges fajtájú rögzítéshez felhasználható szerelési furatokkal, ill. beüthető dűbellel (tüskével) ellátott csőbilincs, amely 4 standard hosszúságban kapható: 120 mm, 160 mm, 200 mm és 250 mm.
Dűbelek (tüskék) csőbilincsekhez

Négy különböző hosszúságú dűbelt (tüskét) kínálunk csőbilincsekhez. hosszuk: 120 mm, 160 mm, 200 mm és 250 mm.
Csatornatartó vasak

Ereszcsatorna vasak egy nagyon fontos eleme a ereszcsatorna rendszernek. A minősége és a tartóssága határozza meg a rendszer élettartamát és megfelelő működését. 
Kínálatunkban négyféle szárhosszúságú vas közül tud választani: 70 mm; 160 mm; 210 mm; 300 mm, valamint homlokra szerelhető szár nélküli csatornatartó is elérhető.

 

Bevonatok és színek

  • ALUZINC (AZ 185)
  • Inguri

Kérj ajánlatot üzenetben!