Ajánlatkérés

Termékek / Kazettás homlokzatburkolat / Tűzfal PROSYSTHERM®

Tűzfal PROSYSTHERM®

A BLACHPROFIL 2® által kínált PROSYSTHERM® homlokzati burkolatrendszer ideális megoldás a kereskedelmi, ipari létesítmények, raktárak, középületek építésében.

BLACHPROFIL 2® által kínált PROSYSTHERM® homlokzati burkolatrendszer ideális megoldás a kereskedelmi, ipari létesítmények, raktárak, középületek építésében. A kiváló minőségű részelemek alkalmazása a rendszerben szinergia hatást eredményez. Ennek érdekében a piacvezetőkkel működünk együtt: 

 • az ajánlott szigetelőanyag a ROCKWOOL kétsűrűségű kőzetgyapot lemez – egy innovatív termék, mely kivételesen kedvező használati tulajdonságokkal rendelkezik,
 • a kötőelemek és a szigetelések rendszere is olyan részelem, amelynek jelentőségét nem lehet elhanyagolni; az SFS INTEC termékeit ajánljuk, melyek ipari alkalmazásokra szolgáló rögzítési megoldások. 


 

A fent említett cégek termékeit a rendszer standard elemeiként szállítjuk. Mindezek eredményeként a PROSYSTHERM®, mint komplex, könnyen szerelhető megoldás kiváló hőszigetelési, hangszigetelési és tűzgátlási tulajdonságokkal rendelkezik: a függönyfal ebben a rendszerben NRO osztályú (tüzet nem terjesztő, úgy az épület belsejéből, mint a kívülről ható tűz esetében). 


A PROSYSTHERM® néhány nagyon egyszerűen szerelhető részelem együttese. A rendszer részelemeit számos (méret, anyag, szín) változatban kínáljuk. A rendszer ilyen felépítése sokkal nagyobb mozgásteret biztosít a megjelenés és a burkolati jellemzők egyéni elvárásokhoz igazításában, mint a rétegelt lemezek alkalmazása. A termékeket közvetlenül az építkezés helyszínére tudjuk szállítani, az előre egyeztetett szállítási program szerint. A PROSYSTHERM® függönyfal az épület tartóoszlopaihoz közvetlenül felerősített acélkazettákra épülő komplex megoldás. A falkazetták szigetelésére kiemelkedő hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkező, ülepedését megakadályozó szerkezetű kőzetgyapot szolgál. A külső borítás lehet bármilyen profilú trapézlemez. Kínáljuk hozzá a szükséges kötőelemeket és tömítőszalagokat is.

A PROSYSTHERM® rendszerben innovatív elemek kerültek felhasználásra, így többek között a kétsűrűségű, hornyolt kőzetgyapot, valamint a távtartó kötőelemek. Segítenek azoknak a problémáknak a leküzdésében, amelyek a hagyományos kőzetgyapotos szigetelést kísérik. 


A PROSYSTHERM® biztosítja:

 • A hőhidak kialakulásának visszaszorítását, és ezzel a hatékonyabb hőszigetelést.
 • A hangszigetelés javítását.
 • A szigetelésre rendelkezésre álló tér maximális kihasználását.
 • A kétsűrűségű kőzetgyapot alkalmazásával az ülepedés elkerülését. 


A korszerű építészet az esztétikai jellemzőkkel és a szerelési megoldásokkal szemben támasztott magas szintű követelményeken túl elvárásokat támaszt a függönyfalak funkcionalitásával szemben is. Ez elsősorban a fal hő- és hangszigetelési jellemzőit, valamint a tűzgátlási tulajdonságait érinti. A BLACHPROFIL 2® PROSYSTHERM® megoldások a fentiekre nézve részletes vizsgálatokon estek keresztül. A kapott eredmények bizonyítják a rendszer kiváló hatékonyságát. Ez a burkolat kitűnő használati jellemzőkkel rendelkezik, és nagyon biztonságos. 


A hőátbocsátási tényező értékének meghatározására az alábbi szabványok számítási módszerei kerültek felhasználásra:

 • EN ISO 10211 “Hőhidak az épületekben. A hőáramok és a felületi hőmérsékletek számításai. Általános módszerek.”
 • EN ISO 10211-2 “Hőhidak az épületekben. A hőáramok és a felületi hőmérsékletek számításai. Lineáris hőhidak.”
 • EN ISO 6946 “Építőipari komponensek és épületelemek. Hőellenállás és hőátbocsátási tényező. Számítási módszerek.”

Az izotermák megoszlása a kazetta csatlakozások keresztmetszetében. 


Vizsgálati módszerek/eljárások:

 • Az EN 20140 - 3 Akusztika. Épületek és épületelemek hangszigetelésének vizsgálata.
 • Épületelemek léghang-szigetelésének laboratóriumi vizsgálata.
 • LA - 1:2000 vizsgálati eljárások Épületelemek léghang-szigetelésének laboratóriumi vizsgálata.

A mutatók kiszámítására az EN ISO 717 Akusztika. Épületek és épületelemek hangszigetelésének vizsgálata – léghangszigetelés c. szabvány szerint került sor.


A tűzgátló tulajdonságok vizsgálatának eredményei

Tűzvédelmi besorolása:

 El (i ➞o)90, EW (i ➞o)180

A fal elért tűzvédelmi besorolása teljesíti a B osztályban az épületekkel szemben támasztott követelményeket.

Vizsgálati módszer/eljárás:

 • EN 13501-2 (U) szabvány. Épületszerkezetek és építési termékek tűzvédelmi osztályozása. 2. rész: Osztályba sorolás – a szellőzési rendszerek kivételével – a tűzállósági vizsgálatok eredményeinek felhasználásával.
 • Az LP-1178.2/07 sz. jelentés. A BLACHPROFIL 2® PROSYSTHERM® rendszer: a külső falak tűzállósági vizsgálatainak eredményei. Falkazetták – a PROSYSTHERM® homlokzati rendszer belső részét falkazetták alkotják. Szerelésük közvetlenül a szerkezeti tartóoszlopokhoz történik erre szolgáló belövéses rendszerben. Úgy a kazetták, mint a kazetta és a teherhordó szerkezeti elemek között tömítés kerül alkalmazásra.

A falkazetták előnyei:

 • nagy teherbíróképesség,
 • kis tömeg,
 • gyors, könnyű szerelés.
Bevonatok és színek

 • POLIESTER INTERIOR (INT)

Kapcsolódó dokumentumok

Kérj ajánlatot üzenetben!