Ajánlatkérés

Hírek / Összefoglaló a III. B-West-Ker szakmai napról!

Összefoglaló a III. B-West-Ker szakmai napról!

2023.09.29.-én pénteken ismét megtelt élettel a Rábatamási telephelyünk udvara. Öröm volt látni, hogy ennyire sokan voltak kíváncsiak a cégünk által szervezett rendezvényre!

"Tetőfedés, ácsmunka és bádogozás - szakemberek és diákok találkoztak Rábatamásiban


Az idei, nagyszabású szakmai nappal űrt töltött be a cseréplemezekkel foglalkozó cég Rábatamásiban. Tetőfedéssel, ácsmunkával, bádogozással kapcsolatos cégeket, vállalkozásokat, tanulókat összehívva rendezték meg a B-West-Ker Szakmai Napot. Közel 150 cég, több mint 300 szakember gyűlt össze, akik előadásokon vehettek részt, kiállítókkal találkoztak, tájékozódhattak, tanulhattak, információt cserélhettek a szakmájukat illetően.



- A rendezvényünk egyik célja a mai modern technikák, alapanyagok vagy késztermékek és azok megfelelő, szakszerű alkalmazásának bemutatása volt a vállalkozóknak, tanulóknak. Szakmai gyakorlatukat végző diákok, a győri Gábor László Építő-és Faipari Szakképző Iskola ács tanulói és a Rábatamási Móra Ferenc Általános Iskola 7-8. osztályos, pályaválasztás előtt álló diákjai is részt vesznek ezen a találkozón, ezzel is szeretnénk népszerűsíteni ezt a hiányszakmát – mondta el Földesi Balázs a B-West-Ker Kft. tulajdonosa, aki a szakemberhiányban látja a szakma nehézségeit.



- A másik célkitűzés, hogy fejlesszük a meglévő és az új bádogos szakmában dolgozókat egyaránt. Oktatótermet alakítunk ki, ahol képzéseket szeretnénk tartani az anyagok szakszerű felhelyezéséről, felhasználásáról. Emellett gyakran települünk ki állás- és szakmabörzékre, iskolákba, ahol a gyerekek is használhatták, kipróbálhatták lemeztermékeinket a gyakorlatban. Cégünknél is tölthetik gyakorlati idejüket a tanulók, viszont mi csak jó szakembereket szeretnénk képezni, akik szeretettel és minőségi munkát végeznek.



Szabó Tibor csornai bádogos szerint a rendezvény megfelelő színtere a kapcsolatépítésnek, az összetartás kialakításának. A vállalkozónak édesapja is a tetőn dolgozott, megtanította fiának a munka szeretetét, a fortélyokat, a bádogos szakma apáról fiúra szállt a családjukban. A szakember szívesen foglalkoztatna tanulókat, de nagyon kevés a jelentkező.


A Gábor László Építő-és Faipari Szakképző Iskola tanulóit építész tanáruk, Milák Béla kísérte el. A diákok jövőre végeznek az iskolával.



Gintli Dominik rokonságában van ács, kipróbálhatta már magát ebben a szakmában és megtetszett neki, ezért döntött úgy, hogy ezt tanulja.


A 2022-es IFD Fiatal Tetőfedők Világ bajnokságán ezüstérmet szerzett magyar bádogos csapat is bemutatkozott a rendezvényen. Márk András és Vlkovszky Norbert kerekasztal beszélgetésben mondták el szakmai tapasztalataikat. Az idei gdanski EUROSKILLS-ről nemrég hazatért magyar ács versenyző és az őt felkészítő mentor élménybeszámolóját is meghallgathatták az egybegyűltek, majd 2022-es IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán 4. helyezett tetőfedő csapat emlékezett vissza a svájci élményeikre. "


Írta rólunk a kisalföld.hu (forrás)